Koningsdag!

Koningsdag!

Als sinds jaar en dag de verjaardag van Nederland. We mogen allemaal een beetje jarig zijn en samen vieren. Samen vieren!
Ik ben benieuwd….
De vrijmarkt met alle troepjes waar we afscheid van willen nemen, muziek die we gratis kunnen luisteren en de spelletjes die we sinds kinderjaren kunnen doen.
Eigenlijk een simpele verjaardag. Hoe een heel
Koningshuis ons nog kan laten herinneren dat koekhappen, touwtrekken en zaklopen eigenlijk dat is wat we allemaal de hele dag eigenlijk doen.
Dat muziek luisteren en genieten een gegeven is. Omdat in het simpele het succes ligt.
Ik ben wel een beetje van de metaforen en ook deze zal ik toelichten.
Zie je ze nog staan onder aan de bengelende plakken kruidkoek.. En maar je best doen om zo snel mogelijk dat fel begeerde stuk koek te verorberen terwijl iemand anders aan het touwtje loopt te trekken. De manipuleerders….
En maar doorhappen. Wie het eerst de koek op heeft is de winnaar.
En in de tussentijd staat iedereen zich te vergapen hoe jij als een joker je staat te gedragen. Onze samenleving bestaat uit koekhappers en touwtjestrekkers….

Maar niet helemaal.
Er zijn ook nog koekebakkers! In de letterlijke zin van het woord. Een oneerbiedige naam maar dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt. De mensen die zorgen voor datgene waardoor wij ons kunnen vermaken. Zodat dat soort status dat jij graag willen hebben ook werkelijkheid wordt.
De echte koningen.

In mijn wereld bepalen de koekebakkers het eindresultaat. Omdat zij de ingrediënten hebben om jou te laten springen en dansen.
En zelfs de touwtjetrekkers iets geven waardoor zij zich belangrijk kunnen voelen.
De simpele denkers en doeners.
Die graag aan de kant staan om te kijken hoe mensen op de toppen van hun tenen huppen om de koek op te krijgen. De koek die door een ander is opgehangen en waar jij in mag bijten totdat ie op is…..
Want ooit is de koek op. En ben je geen koekebakker dan komt er ook geen nieuwe koek.
Ik ga zo naar de vrijmarkt even genieten van het echte koekhappen, zaklopen en de touwtjestrekkers en afgedankte spulletjes verkopers.
Het weer is goed genoeg om veel te zien.
En nog leuker… oude bekenden ontmoeten.
En morgen ga ik weer koek bakken.

Leve de Koning!