Mijn Hemel!

Mijn hemel! Zo‘n dag extra weekend zal de meeste mensen niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ik had het gevoel dat ik bijna gedwongen op vakantie was. Ik persoonlijk heb er moeite mee, het niet kunnen doen….
Nu mag ik ook nog even niet dus mijn kwelling was dubbel op. Mijn leven bestaat op dit moment uit lezen en bedenken. Ik ben gelukkig niet helemaal uit de maatschappij getrokken. En schrijven! Yep. Al geruime tijd schrijf ik alles wat in mij opkomt, mij gevormd heeft, gefrustreerd, blij gemaakt en waar ik zelf nog veel van kan leren op. Ik hoop het tot een grappig, spits -en die mij kent- vol zwartgallige humor kleine bundel te kunnen verwerken. Omdat ik er zin aan heb!
Door de jaren heen heb ik heel wat mensen en situaties mee gemaakt en wat mij het allermeeste opvalt aan mensen is de manier waarop zij zich in het leven gedragen. Een artiest kan een goede gedrachsdeskundige zijn. Wij zien alles! Soms te laat maar met het hele spectrum aan mensen om ons heen lach je je af en toe helemaal te barsten. Artiesten staan dan wel op een podium maar krijgen zelf de ene voorstelling na de andere. De genieters, de luisteraars, de kenners, de feestvierders, de verdrieters, de drinkers, de muurbloempjes, de stiekemerds, de patsers, de vluchters, de dankbaren, de begripvolle, de afdankers, de oprechten, de houden vanners, de ik heb schijt aan allessers, de uiterlijk vertoners, de winnaren en vooral de verliezers. Ze staan stuk voor stuk je neus. En je haalt ze er steeds sneller tussenuit.
Prachtig! Ik heb ze allemaal even moeten missen. Maar het herstel is in zicht en dan is het ook voor mij weer maandag de we kunnen weer aan de bak dag!
Tot dan toe schrijf ik gewoon op wat uit mijn losbol komt…
En geniet ik van wat de wereld op dit moment gaat doen. Werken! Ik wil het ook weer want werken is het mooist! Presteren is prachtig! Althans het pure presteren. Dat soort presteren dat de echte voldoening geeft. Het presteren waar je de thuishaven ook gelukkig mee maakt. Dat waar je werkelijk voor de deur uit gaat elke ochtend. Niet dat waar je voor op de toppen van je kunnen moet lopen en je uiteindelijk de kop kost. Het eigen gewin presteren. Er wint altijd wel ergens iemand..
Ik judo! Maar ook mij is het nog nooit gelukt in alle categoriën een medaille te halen. En al helemaal niet overal goud.
Ik kom uit de reklame wereld en weet als geen ander dat we in een vluchtige maatschappij leven. De maatschappij van ik wil het nu en wel meteen en het liefst ten koste van alles. En dat wij succes meten aan scoren en het kopieëren van anderen. Tja.. dan heb je wel wat te doen.
Ik zou de focus langzaam gaan verliezen.
Ik zou er spierpijn aan overhouden. En dan wordt je zwak. En gaat dat scoren niet meer zo als je gewend bent.

Verdeel je energie. And keep your focus!

Geluk is niet te meten aan de auto die je onder je kont hebt. Geluk is gunnen. Je kunt de verpakking nog zo interessant maken als de inhoud uiteindelijk over datum is….. dan knikker de hele boel maar de vuilbak in. Want reklamemensen brengen zo links en rechts wel iets aan de man hoor…
En we praten het liefst niet altijd over de daadwerkelijke inhoud en de ingrediënten waarmee die gemaakt is. Wij zorgen voor de verkoopwaarde. Meer dan 15 jaar heb ik in studio‘s gewerkt. Selling is everything!
Money makes the world go round en dat soort kreten.

Maar de beste produkten verkopen zichzelf nog altijd het beste! Zonder misleidende verpakking en puur!
Ik ben voor de functionaliteit van een produkt.
En als ik kijk dan zie ik de mensen wel reklame voor hun eigen maken. Alleen de kunst van het echte reklame maken schiet er nog al eens bij in. Jammer voor de koper van het produkt die voor de verpakking gegaan is en de analyse heeft achterwege gelaten.
En die ben ik daarnet vergeten op te noemen. De er in trappers….

Ik wil de lekker lang vers versie. Dus ververs jezelf bij tijd en wijle.
Gewoon de inhoud zelf bepalen. En hopenlijk lekker lang vers.
Geluk is niet de hypotheek, de leasebak, en een kast vol poloshirtjes. Get real. Het is maar materiaal hoor. Ik denk altijd maar zo..
Werk er vooral hard voor. En vooral geniet er nu van. De wereld zit vol van pechvogels waarvan de gunfactor besloot: en vanaf vandaag is meer dan de helft van mij!
Hoppekee en hebben weer feest!
Gisteren stonden ze nog lachend voor mijn neus.
Polonaise!
Maar alles is de moeite waard in het leven hoor! Geloof mij nu maar op mijn woord.
Ik ben een kijker en ik sla op! Want ik wil weten wat ik moet zeggen als ik weer eens een seminar geef. Ik sta niet snel met mijn mond vol tanden. Ik ververs. Ik blijf bij de pinken. En ik schrijf! Ik ben dankbaar voor wat ik mag meemaken en ik heb er heel wat aan.
Het zijn voor mij de ingrediënten van mijn oneliners tijdens een optreden of in een gesprek. De losse deeltjes die het geheel uiteindelijk maken.
En ik hou wel van metaforen.
Pak deze eens….
Wat voor voor de ene de sportschool is om fitter te worden is voor een ander juist de sportschool om zich op te branden…
Ik kan er zo een verhaal over schrijven. En die durft herkent zichzelf!
Ik heb al heel wat mee gemaakt en ik ga het graag delen. Ben ik een goede schrijver? Dat maakt mij eigenlijk geen bal uit. Maar lachen gaat het worden! Ik kan je wel een spiegel voorhouden. We gaan weer eens ouderwets lachen en kijken wat ik kan met wat ik alles gezien en opgeslagen heb.
En dan mogen jullie lezen waar je werkelijk elke ochtend de deur voor uit gaat.
De gunfactor of ……….
En maak je niet druk hoor. Ik ben wel gewend om zelf in de spiegel te kijken.
Bij die polonaise ga ik wel weer voorop.
En dan komt het woord….
Draaien!

Mijn website is bijna af. En daar komt een blog waar je alles kan lezen.
Want ik ben tenslotte theatraal reklameman van oorsprong en we maken er wel een podium bij.
Nog een paar weekjes en dan staan we er hopenlijk weer op.

Tot dan doe ik het even hier.
Al koffiedrinkend met mijn gunfactor…